Τι υπεροχο πλασμα θα γινεις, Martin Emily Winfield✍

Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις, Martin Emily Winfield


✔Αριθμός Σελίδων: 44
✔️Προτεινόμενη ηλικία: 4 ετών και άνω

🎈Ένα βιβλίο-ύμνος στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπινου πλάσματος, στις αμέτρητες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά του, αλλά και στην άνευ όρων αποδοχή και αγάπη των γονιών για το παιδί τους.
Γραμμένο σε στιχάκια, με ομοιοκαταληξία, αποπνέει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά της αγάπης, τη μαγεία για το θαύμα της νέας ζωής, αλλά κυρίως την περιέργεια και την προσμονή για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που σκέφτονται και ελπίζουν οι γονείς όταν κοιτούν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν.

💁🏼‍♀️Αρκετά συχνά οι γονείς έχουν προκαθορισμένες ιδέες σχετικά με το πώς θα είναι τα παιδιά τους, τι ενδιαφέροντα θα πρέπει να έχουν, ποιες θα είναι οι σχολικές τους επιδόσεις ή τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βλάπτουν και να πληγώνουν τα παιδιά δείχνοντας απογοητευμένοι από την έλλειψη σχολικών ή αθλητικών διακρίσεων, ή όταν δεν έχουν τις κοινωνικές χάρες που θα ήθελαν.

💁🏼‍♀️Αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα και εκφράζοντάς την στα παιδιά, ουσιαστικά κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό – χτίζουμε την αυτοεκτίμησή τους. Όταν είμαστε ανοιχτοί και εξερευνούμε τις μοναδικές προσωπικότητές τους, συνεργαζόμαστε μαζί τους με τους δικούς τους όρους και όχι τους δικούς μας. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά με τον δικό τους τρόπο που σημαίνει ότι μπαίνουμε στη διαδικασία να δούμε ποιο είναι πραγματικά το παιδί. 

🧚‍♂️Γεννηθήκαμε όλοι μας δημιουργικοί και ξεχωριστοί. 🧚‍♂️

✍️Γράφει η Χριστιάννα Μπύρου, φοιτήτρια ειδικής αγωγής.

_____________________________________________
🦊Cheirelproject

#greekfairytales #kids #read

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις