🖍 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

✔️ Προτεινόμενη ηλικία: 1-6


⭕️Υλικά που θα χρειαστούμε:

🔺 Χαρτόνια (ροζ, πράσινο, μπλε, καφέ)

▫️Πινέλα και τέμπερες (ίδια χρώματα με τα χαρτόνια)

🔻Χάρακα, μολύβι, γόμα και ψαλίδι 

▫️Γλωσσοπίεστρα και μαύρο μαρκαδόρο


🟪 Αρχικά, βάφουμε τα γλωσσοπίεστρα με πινέλα και τέμπερες. Πιο συγκεκριμένα, 3 γλ. για το τρίγωνο, 4 για το τετράγωνο, 5 για το πεντάγωνο και 6 για το ορθ. παραλληλόγραμμο.

🟦 Στην συνέχεια, σχεδιάζουμε στα χαρτόνια και κόβουμε τα 4 γεωμετρικά σχήματα. Προτιμούμε τα γλωσσοπίεστρα κάθε σχήματος να είναι σε ίδιο χρωμα με το σχήμα, που θα σχεδιάσουμε στο χαρτόνι. 

🟫 Τέλος, γράφουμε σε κάθε γλωσσοπίεστρο το όνομα του σχήματος, το οποίο θα σχηματίσει, αλλά και τον αριθμό εκείνο, από τον οποίο αποτελείται το σχήμα μας . Για παράδειγμα, πόσα γλωσσοπίεστρα χρειαζόμαστε, για να σχηματίσουμε το τετράγωνο; Η απάντηση είναι 4. Έτσι, λειτουργούμε και με τα υπόλοιπα σχήματα. 

🟨 Ήρθε η ώρα να σχηματίσουμε και να μάθουμε βασικά γεωμετρικά σχήματα και στο κέντρο τους να τοποθετήσουμε το ίδιο σχήμα, που το έχουμε και σε χαρτόνι. Το κοινό χρώμα γλωσσοπιέστρων και χαρτονιού βοηθά το παιδί να παρατηρήσει και να αντιληφθεί καλύτερα ποια σχήματα είναι ίδια. 


🍎 Γεωμετρικά σχήματα βρίσκονται παντού, μπορούν να φανούν στα περισσότερα αντικείμενα γύρω μας: ένα τετράγωνο κουτί, ένα ορθογώνιο τραπέζι...

🍎 Η μελέτη τους είναι χρήσιμη για τη γενική ανάπτυξη του μωρού, διευρύνοντας τις γνώσεις του για τον κόσμο γύρω του. 

🍎Αναλύοντας την ομοιότητα των γύρω αντικειμένων με γεωμετρικά σχήματα, το παιδί εκπαιδεύει αξιοσημείωτα τη συλλογική και χωρική σκέψη.


🎈Το ωραίο με την μάθηση είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σου την πάρει πίσω🎈


✍🏼 Από την Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής.


_____________________________________________ 


🦊|CheirelProject


#activitiesfortoddlers #activitiesforkids #cheirelproject #timeforplay









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις