📖 ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ; , KOBI YAMADA✍️



Αριθμός Σελίδων: 48

✔️Προτεινόμενη ηλικία: 4-7 ετών 



💭📖 Πώς γεννιούνται οι ιδέες; Οι σπουδαίες, οι θαυμάσιες, οι έξυπνες, οι καλές, ακόμα και οι ανόητες ιδέες; Και τι μπορεί να κάνει κανείς με μια ιδέα, ιδιαίτερα αν αυτή είναι διαφορετική ή τολμηρή; Μήπως να προσποιηθεί ότι δεν είναι δική του ή να την κρύψει; Να την αποφύγει; Αυτή είναι η ιστορία μιας λαμπρής ιδέας και του παιδιού που της δίνει ζωή. Καθώς η αυτοπεποίθηση του παιδιού μεγαλώνει, μεγαλώνει και η ιδέα. Το παιδί σαστίζει, διστάζει και αναρωτιέται, εμφανίζεται αρχικά επιφυλακτικό, αμφιβάλλει, ανησυχεί για τη γνώμη των άλλων, αλλά τελικά το κύμα ευτυχίας που το πλημμυρίζει, το βοηθά να εμπιστευθεί την ιδέα του και εν τέλει τον εαυτό του. Και μετά, μια μέρα, κάτι καταπληκτικό συμβαίνει. Μια ιστορία για να μας εμπνεύσει να καλωσορίσουμε την ιδέα, να της δώσουμε χώρο να αναπτυχθεί και να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αυτή είναι και η απάντηση στο «τι είναι μια καλή ιδέα»: είναι η ιδέα που αντιστέκεται, επανέρχεται και τελικά ανθίζει, φωτίζοντας τους άλλους. 💭📖



🤼‍♀️ Στα παιδιά αρέσουν πολύ οι ιδέες. Αν δεχθούμε πως βασική επίδιωξη είναι η κατάκτηση της ευτυχίας, ο δρόμος των ιδεών είναι ο πιο πρόσφορος για να μας οδηγήσει σε αυτήν. 

🤼‍♀️ Μια ιδέα ενός παιδιού μπορεί να είναι μικρούλα, μπορεί να είναι κάπως αστεία, μπορεί να είναι αρκετά αφελής ή απλοϊκή, ίσως και μη ρεαλιστική, μπορεί να είναι γενναία ή μπορεί να είναι περιοριστική.

 🤼‍♀️ Η αξία της κρίνεται μόνο όταν το παιδί νοιώσει δυνατό, για να την παρουσιάσει στους άλλους και να τη μοιραστεί. Κι αν η ιδέα απορριφθεί, θα είναι μια ευκαιρία για το παιδί να την προσαρμόσει και να φανεί δημιουργικό στην αναζήτηση μιας νέας, καλύτερης..



🌾 Καλλιεργώντας την πίστη στα παιδιά πως κάθε ιδέα έχει αξία και πως πρέπει να εμπιστεύονται τις δικές τους, το βιβλίο είναι ένα αισιόδοξο μάθημα για την αξία του να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας και να τις μοιραζόμαστε. Μια ιδέα μπορεί να γεννηθεί, για να συντροφεύσει τα παιδιά, αλλά και εκείνα αντλούν αέναα δύναμη από αυτήν. 



 Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή ✨


✍️Γράφει η Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής. 


_____________________________________________


🦊|CheirelProject

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις