📖 ΤΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΑΝΝΑ ΛΙΕΝΑ.✍️


Αριθμός Σελίδων: 44

✔️Προτεινόμενη ηλικία: 3-6 ετών 


🎨Το τερατάκι των χρωμάτων δεν ξέρει τι του συμβαίνει. Έχει κάνει μια ωραία σαλάτα τα συναισθήματά του και τώρα πρέπει να τα τακτοποιήσει.

Θα τα καταφέρει να βάλει σε τάξη τη χαρά, τη λύπη, τον θυμό, τον φόβο και την ηρεμία;



😈Το μικρό τερατάκι έχει μπερδέψει τα συναισθήματα του και ήρθε η ώρα να τα ξεχωρίσει και να βάλει το καθένα στο βάζο του.

🟡 Πρώτη η χαρά, είναι μεταδοτική και λάμπει σαν τον 🌞 και αναβοσβήνει σαν τα ⭐️. Όταν είσαι χαρούμενος, γελάς, χοροπηδάς, παίζεις..

🔵 Δεύτερη έρχεται η λύπη και πάντα λαχταρά κάτι. Είναι απαλή σαν την 🌊 και γλυκιά σαν τις🌧 μέρες. Όταν είσαι λυπημένος δεν θέλεις να κάνεις τίποτα.

🔴 Ο θυμός είναι κατακόκκινος και άγριος σαν την 🔥. Όταν είσαι θυμωμένος νιώθεις αδικημένος και ξεσπάς πάνω στους άλλους.

⚫️ Ο φόβος είναι δειλός. Κρύβεται και τρέχει σαν κλέφτης στο σκοτάδι. Όταν φοβάσαι γίνεσαι μικρός και ασήμαντος 😱

🟢 Η ηρεμία είναι ήσυχη σαν τα 🌳 και ελαφρύς σαν τα 🌿 που χορεύουν στον άνεμο. Όταν είσαι ήρεμος, νιώθεις μέσα σου γαλήνη. 


💬 Το συγκεκριμένο βιβλίο βοηθάει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να τα τακτοποιήσουν στα βάζα τους, καθώς λειτουργούν καλύτερα όταν είναι οργανωμένα. «Είναι ένα βιβλίο γεμάτο ευαισθησία, που ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να ανοιχτούν και να συζητήσουν πώς νιώθουν, ακόμα κι όταν τα συναισθήματά τους είναι μπερδεμένα». 



🎈Δεν θα έπρεπε να έχει σημασία πόσο αργά ένα παιδί μαθαίνει, φτάνει να το ενθαρρύνουμε να μην σταματήσει!🎈 


✍️Γράφει η Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής. 

_____________________________________________ 


🦊Cheirelproject

#greekfairytales #kids #menoumespiti 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις