📖 Ο ΠΙΛΟΤΙΜΟΣ, ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ✍️

 






✔Αριθμός Σελίδων: 36
✔️Προτεινόμενη ηλικία: 6-9 ετών 

🐑Τι κι αν τα όνειρα φαντάζουν άπιαστα και μακρινά; Ένα πρόβατο ονειρεύεται ότι πετάει... Ένα κατσικάκι είναι δίπλα του και το βοηθάει... Και ένα δάσος ανάστατο διασκεδάζει και γελάει... Μια ιστορία στην οποία η φιλία γίνεται σκάλα, για να φτάσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτά δείχνουν να βρίσκονται πολύ ψηλά!🐑

☁️ Ο Τίμος είναι ένα ονειροπόλο και σκεπτικό πρόβατο. Όμως κάτι τον προβληματίζει και είναι λυπημένος. Πιστεύει ότι κανένας δεν καταλαβαίνει τα όνειρα του. 
☁️ Ο φίλος του-το κατσικάκι όμως ήθελε να βοηθήσει τον Τίμο. Έτσι τον ακολούθησε...
☁️ Τα ζώα χάθηκαν μέσα στο δάσος και σύντομα, βρέθηκαν σε μια παλιά αεροπορική βάση. Ο Τίμος εξήγησε στον Μάνο, το κατσικάκι, την μεγάλη του αγάπη για τα αεροπλάνα και πόσο θα ήθελε να νιώσει αληθινός πιλότος. Το όνειρο του ήταν αρκετά τρελό, για να πραγματοποιηθεί.
☁️ Ο Τίμος μπήκε στο πιλοτήριο και κοιτούσε μαγεμένος γύρω του όλα αυτά τα όργανα των πιλοτών. Το κατσικάκι είδε ξαφνικά τον Τίμο να φοράει τον εξοπλισμό και να χάνεται μέσα στο δάσος. Ένιωθε πλέον αληθινός πιλότος. Ήταν και οι δύο φίλοι ενθουσιασμένοι, όμως κάτι τους έλειπε, οι επιβάτες... με ευκολία βρήκαν μικρά ζώα του δάσους.
☁️ Ξεκίνησαν την πτήση, όμως μερικά ζωάκια ένιωθαν ότι δεν πετάνε. Τότε, διέσχισαν το ποτάμι, και ο Τίμος ξεκίνησε να πηδά με τα ζωάκια πάνω του από πέτρα σε πέτρα. Εκείνα κατενθουσιασμένα του έβγαλαν τον παρατσούκλι «Πιλοτίμος».
☁️ Όταν ο Μάνος γλίστρησε και έπεσε, αργότερα, ο Τίμος τον φρόντισε πολύ. Πάλι έφτασαν πίσω στην αεροπορική βάση. Η φιλία τους ήταν τόσο δυνατή.
☁️ Τελικά, ο Πιλοτίμος ανέλαβε τον ρόλο του βοηθού έκτακτων περιστατικών. Μετέφερε πάνω στην αφράτη πλάτη του ζώα, που έπρεπε να μεταφερθούν στον γιατρό. Και ποιος ήταν ο γιατρός; Ο ΜΑΝΟΣ, που και εκείνος πραγματοποίησε το μεγαλύτερο όνειρο του.

🙏 Μπορεί τα όνειρα μας να παίρνουν πολλές μορφές, μέχρι να πραγματοποιηθούν, αλλά στο τέλος, καταλήγουν σε αυτήν που μας γεμίζει χαρά και δημιουργία.🙏

🎈Όλα τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν έχουμε το θάρρος να τα πετύχουμε.
-Walt Disney🎈 

✍️Γράφει η Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις