🖍 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΜΟΥ. ☀️🌠

 


✔️ Προτεινόμενη ηλικία: 3-5. 


🎨Υλικά που θα χρειαστούμε: 


🦊 Χαρτόνι, μαρκαδόρο 

🦊 Ψαλίδι, κόλλα (εάν θελουμε να τα κολλήσουμε)


🍃 Αποφασίσαμε να οπτικοποιήσουμε την πρωινή και βραδινή ρουτίνα του παιδιού μας, προκειμένου να του δώσουμε περισσότερα ερεθίσματα και να του γίνει συνήθεια καθημερινά το πρόγραμμα, που χρειάζεται να ακολουθεί.

🍃 Αρχικά, γράφουμε σε ένα χαρτόνι πρώτα την πρωινή και μετά την βραδινή ρουτίνα, στην οποία θελουμε να εξασκηθεί το παιδί μας, με την σειρά που επιθυμούμε. 

🍃 Έπειτα, κόβουμε σε μικρά κομμάτια καθετί που θελουμε να γίνει μέρος της ρουτίνας του (μην διστάσετε να μας ζητήσετε τις εικόνες, που χρησιμοποιήσαμε).


🌸 Το παιχνίδι ξεκινάει.. Αν το παιδί είναι μικρότερης ηλικίας, του διαβάζουμε κάθε πρόταση με την σειρά και του ζητάμε να βρει την εικόνα που ταιριάζει σε αυτό που του είπαμε. 

🌸 Όταν βρούμε όλες τις εικόνες, τότε ζητάμε από το παιδί βλέποντας τες, αν είναι μικρότερο και διαβάζοντας τις προτάσεις αν είναι μεγαλύτερο, να μας πει το καθημερινό πρωινό και βραδινό πρόγραμμα του. Σιγά σιγά θα του γίνει συνήθεια και βλέποντας και την δραστηριότητα θα εξασκηθεί ευκολότερα στην καθημερινή πρωινή και βραδινή ρουτίνα του. 

🌸 Αφού παίξουμε πολλές φορές με τις εικόνες και τις προτάσεις, μπορούμε να κολλήσουμε τις εικόνες στο χαρτόνι και να το κρεμάσουμε στον πίνακα ανακοινώσεων μας, ώστε να μπορεί το παιδί καθημερινά να το κοιτάζει.


🌞 Περιμένουμε να δούμε και την δική σας πρωινή και βραδινή ρουτίνα! 🌞


💐 Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή💐


✍🏼 Από την Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής. 


_____________________________________________

🦊|CheirelProject 


#menoumespiti #learningthroughplay #activitiesforkids 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις