📖 ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΤΗΣ ΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗ✍️

 


📖1. Για Πάντα Χριστούγεννα, της Άννης Θεοχάρη✍️ 

✔️Προτεινόμενη ηλικία: 3-9 ετών

⛄️Ο χιονάνθρωπος νιώθει μοναξιά μέσα στην χιονόμπαλα του. Θέλει να περάσει τα Χριστούγεννα, παρέα με τους φίλους του, έξω από την χιονόμπαλα του. Όταν, κάνει την συγκεκριμένη ευχή και ο Άγιος Βασίλης την πραγματοποιεί, τότε χαρούμενος επιστρέφει στην χιονόμπαλα του και στην οικογένεια που ανήκει, έχοντας ανακαλύψει ότι μόνο εκεί τα Χριστούγεννα κρατούν για πάντα και μόνο εκεί νιώθει πραγματικά ευτυχισμένος.

➡️Τι καταλαβαίνουμε λοιπόν;

🎈Αρχικά, το παραμύθι τονίζει την σπουδαιότητα της συνεργασίας, της υποστήριξης και της αλληλοβοήθειας. Εάν τα παιχνίδια, δεν μιλούσαν στον χιονάνθρωπο, για τις χριστουγεννιάτικες ευχές, τότε ο ίδιος δεν θα γνώριζε πως το όνειρο του θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

🎈Το συγκεκριμένο παραμύθι, τέλος, μας διδάσκει να μην ξεχνάμε να εκτιμούμε και να νιώθουμε ευγνώμονες για όσα έχουμε. Ο χιονάνθρωπος, αρχικά, πιστεύει ότι θέλει να φύγει, για πάντα, από την χιονόμπαλα του και να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους φίλους του. Δεν ξέρει όμως ότι τα Χριστούγεννα, εκεί, δεν κρατούν για πάντα. Μόλις το συνειδητοποιεί, εκτιμά την χιονόμπαλα του και θέλει να επιστρέψει σε αυτήν, καθώς εκεί τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ!

🧚🏻‍♀️Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤA🧚🏻‍♀️

✍️Γράφει η Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής.

_____________________________________________
🦊|CheirelProject

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις