📖 ΚΑΛΟΣΥΝΗ, της ALISON GREEN✍️


🦄 Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με μυριάδες θετικές και αισιόδοξες ιδέες. Θα βρείτε από Βάζα Καλοσύνης μέχρι εγκάρδια σφιχταγκαλιάσματα. Και θα δείτε πως πάντα υπάρχουν τρόποι να βοηθάτε, ώστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, ακόμα κι αν είστε μικροί ή λίγο ντροπαλοί🦄



🧚🏻‍♀️ Φανταστείτε έναν κόσμο όπου όλοι είναι καλοί. Πως μπορούμε να τον κάνουμε πραγματικότητα; ΜΗΠΩΣ ΕΑΝ...

🫂Χαμογελάμε, αγκαλιάζουμε, συμπονούμε, στηρίζουμε και βοηθάμε κάποιον που το χρειάζεται;
🤝Κρατήσουμε το χέρι εκείνου που φοβάται, στεναχωριέται ή είναι στενοχωρημένος;
💛Λέμε ή ακούμε ιστορίες, που ανεβάζουν την διάθεση και παίζουμε με όλα τα υπόλοιπα παιδιά;
👼👼🏾 Γίνουμε καλοί φίλοι ή βοηθάμε ανθρώπους, που έρχονται από μακρυά, να νιώθουν σαν το σπίτι τους; Και πιστέψτε το, υπάρχει μπόλικος χώρος για όλους.



➡️Τι καταλαβαίνουμε λοιπόν;
🌷Το μήνυμα αυτής της ιστορίας είναι ιδιαίτερα δυνατό, καθώς θίγει έντονα ζητήματα, όπως είναι η καλοσύνη. «Ο καθένας μας είναι καλός σε διαφορετικά πράγματα, οπότε ας δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να λάμψουν.»

🌷Επίσης, άλλο ένα σημαντικό ζήτημα που εκφράζεται, είναι η αποδοχή του διαφορετικού. «Σε τελική ανάλυση, αν δεν αφήσετε τον κόσμο να μπει, δε θα μάθετε τι χάνετε. Μπορεί έξω από την πόρτα σας, να στέκεται ένας υπέροχος καινούριος φίλος.»



🎈 Η συνεχής καλοσύνη μπορεί να πετύχει πολλά. Όπως ο ήλιος λιώνει τον πάγο, έτσι και η καλοσύνη κάνει την παρεξήγηση, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την εχθρότητα να εξατμίζονται.»
-Albert Schweitzer 🎈


✍️Γράφει η Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής.
_____________________________________________
🦊|CheirelProject

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις