🖍 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.



✔️ Προτεινόμενη ηλικία: 3-5.

🧩 Υπάρχουν πολλές δραστηριότητές, που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν επιδεξιότητα στη προαναγνωστική άσκηση. Εμείς επιλέξαμε, μέσα από τον χιονάνθρωπο, να μάθουμε στους μικρούς μας φίλους να αναγνωρίζουν το όνομα τους.

📌 Με διασκεδαστικό τρόπο και μέσα από παιχνίδι, τα παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με προαναγνωστικές ασκήσεις.

🖌Οι μικροί μας φίλοι, θα πρέπει να συνθέσουν το όνομα τους, βάζοντας τα γράμματα στην σειρά και σχηματίζοντας, έτσι, τον χιονάνθρωπο με το όνομα τους.

🔹️Στα μικρότερα παιδάκια θα χρειαστεί να επιδείξουμε την σωστή σειρά των γραμμάτων αρκετές φορές ίσως, ώστε τελικά να μάθουν να αναγνωρίζουν το όνομα τους. Όταν θα εξοικειωθούν με την διαδικασία, τότε θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή.

🍭 Βήματα για την υλοποίηση της κατασκευής:

1️⃣Σχεδιάζουμε τα κομμάτια του χιονάνθρωπου με διαβήτη κατά προτίμηση, εάν είναι αυτό εφικτό, διαφορετικά με στρογγυλό αντικείμενο ή με το χέρι.
2️⃣Παράλληλα σχεδιάζουμε το καπέλο του χιονάνθρωπου, την μύτη, στόμα και ό,τι άλλο θέλουμε.
3️⃣Έπειτα κόβουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.
4️⃣Κολλάμε το καπέλο και τη μύτη στο πρόσωπο του χιονάνθρωπου.
5️⃣Αμέσως μετά, σχηματίζουμε τα γράμματα του ονόματος του παιδιού μας σε κάθε κομμάτι του χιονάνθρωπου και τα χρωματίζουμε.
6️⃣Αφού εξαντλήσουμε όλους τους συνδυασμούς και τα παιδάκια μας μάθουν να συναρμολογούν και να αναγνωρίζουν το όνομα τους, κολλάμε τον χιονάνθρωπο.
7️⃣Τέλος κολλάμε την κορδέλα στην κορυφή για να κρεμάσουμε τον χιονάνθρωπο μας.

🤹🏻‍♂️ Διασκεδάστε και εσείς με τα παιδακια σας, βοηθώντας τα, να μάθουν να βρίσκουν και να διακρίνουν τα γράμματα του ονόματος τους και έπειτα να τα τοποθετούν στην σειρά.

🎈Δίδαξε με τον τρόπο που το παιδί μαθαίνει. Μην πιέζεις το παιδί να μάθει με τον τρόπο που διδάσκεις!

✍🏼 Από την Ειρήνη Καρολίδου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής.

🦊|CheirelProject












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις