🖍 EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ 🎨

 🖍 5. Εκπαιδευτική δραστηριότητα: Μαθαίνω τα χρώματα 🎨


✔️ Προτεινόμενη ηλικία: 1-5 (Προτείνεται εντελώς τυπικά, καθώς κάθε παιδί, βρίσκεται σε θέση να ξεχωρίζει οπτικά χρώματα σε διαφορετική ηλικία.) 


1️⃣Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας, τα οποία είναι ρολά χαρτιού υγείας τόσα, όσα και τα χρώματα που έχουμε στη διάθεσή μας (τεμπερες), πινέλα και γλωσσοπίεστρα.

2️⃣Χρωματίζουμε το πρώτο ρολό χαρτιού υγείας με ένα χρώμα από τις τέμπερες μας. Με τον ίδιο τρόπο χρωματίζουμε όλα τα ρολά χαρτιού, ώστε να αντιστοιχούν με ένα χρώμα.


3️⃣Ώσπου να στεγνώσουν τα ρολά, μοιράζουμε τα γλωσσοπίεστρα είτε ίσα είτε άνισα σε τόσες "ομάδες", όσα είναι και τα χρωματιστά ρολά μας.


4️⃣Έπειτα βάφουμε την άκρη απο τα γλωσσοπίεστρα με ένα μικρότερο πινέλο σύμφωνα με την ομαδοποίηση που κάναμε προηγουμένως. Δηλαδή όσα γλωσσοπίεστρα μετρήσαμε για το ροζ ρολό, τόσα θα βάψουμε ροζ κλπ..


5️⃣Τέλος, αφού στεγνώσουν τα ρολά και τα γλωσσοπίεστρα, τα απλώνουμε μπροστά μας είτε τα μπερδεύουμε και ξεκινάμε το παιχνίδι! 


 




✏Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι μας μπερδεύοντας τα γλωσσοπίεστρα, ώστε το παιδί μας να τα βάλει στη σωστή θέση. 
✏Διαφορετικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τα γλωσσοπίεστρα μπροστά από τα ρολά και να επιλέξει το παιδί μας από την αρχή σε ποιό αντιστοιχεί το κάθε ένα.

💁🏼‍♀️Θα μπορούσαμε στη θέση των χρωμάτων στα γλωσσοπίεστρα, να σημειώναμε λέξεις και αριθμούς καθώς και τον αντίστοιχο αριθμό ή λέξη στο ρόλο χαρτιού υγείας βάσει τις ανάγκες που έχει το κάθε παιδί.

🎈Η φαντασία ειναι πιο σημαντική από τη γνώση.
-Άλμπερτ Αϊνστάιν

✍🏼 Από την Χριστιάννα Μπύρου, φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής.

_____________________________________________
🦊|CheirelProject

🧚🏻‍♀️Εσάς, σε ποιά ηλικία, ήταν σε θέση το παιδί σας να ξεχωρίζει τα χρώματα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις